Skip to Content
האתר החדש שלנו בהרצה,משלוחים חינם לנק' איסוף מעל 249 ש"ח,משלוח עם שליח עד הבית מעל 299 ש"ח
בר כוכבא 17 רחובות

מה צריך באמת למעבר דירה?

כלי מטבח חיוניים למעברי דירה או לסטודנטים – מה באמת צריך?

מעבר דירה או התחלה של חיים כסטודנט הם רגעים מרגשים, אבל גם כאלו שמביאים איתם לא מעט התארגנויות – ובמיוחד כשזה מגיע למטבח. אם אתם מתחילים מאפס, אין צורך לרכוש את כל המדפים בחנות. מספיק להתחיל עם ציוד בסיסי, פרקטי ואיכותי, שייתן מענה לכל ארוחה שתכינו. אז מה באמת חשוב שיהיה לכם?

7290119842193 2

מה צריך באמת? ציוד בסיסי למטבח בקלות

  1. סירים ומחבתות
    סט של שניים או שלושה סירים בגדלים שונים – קטן (לחימום או לבישול ביצים), בינוני (לפסטה, אורז או תבשילים) וגדול יותר למרקים/תבשילים – יספיק לרוב הצרכים. מחבת שטוחה טובה לחביתה אישית בגודל 20 ס”מ/24 ס”מ תשרת אתכם להכנת חביתות, ירקות מוקפצים או חימום מהיר של מנות מוכנות. עוד מחבת בגודל 28-30 ס”מ להכנת תבשילים/שניצלים וכו’. מומלץ לבחור בציפוי נון-סטיק איכותי לניקוי קל ובישול בריא יותר, עם מינימום שמן.
  2. סכינים איכותיים
    אל תתפשרו כאן – סכין שף אחת טובה יכולה לעשות את כל ההבדל. הוסיפו גם סכין קטנה לקילופים ולחיתוכים עדינים, ואם רוצים להתפנק – גם סכין ללחם עם שיניים. יחד איתן, כדאי לרכוש גם משחיז פשוט כדי לשמור על החדות לאורך זמן.מומלץ גם כמה סכינים קטנות לשימוש יום יומי של חיתוך ירקות.
  3. קרש חיתוך
    בחרו בקרש חיתוך עמיד, מעץ או מפלסטיק איכותי. חשוב שיהיה קל לניקוי ויציב, כדי שתוכלו לעבוד בבטיחות. רצוי להחזיק שני קרשים – אחד לבשר ודגים, ואחד לירקות, למניעת ערבוב טעמים וחיידקים.
  4. סכו”ם, צלחות, כוסות וקערות
    סט בסיסי ל-4--6 אנשים יספיק לרוב המקרים – כולל סכינים, מזלגות, כפות וכפיות. הוסיפו 4–6 צלחות שטוחות, כמה קערות קטנות לסלטים או מרקים, וכוסות לשתייה חמה וקרה. לא צריך יותר מזה כדי לארח וגם ליהנות מארוחות יומיומיות.
  5. כלי בישול וערבוב
    כף ערבוב, מרית (ספטולה), מצקת ומלקחיים – כולם שימושיים מאוד. כלים מסיליקון עמידים בחום עדיפים על פלסטיק פשוט, ומאריכים חיים.
  6. קופסאות אחסון
    חובה בכל מטבח! מיכלים בגדלים שונים מתאימים לאחסון מזון, שאריות, פירות חתוכים, קופסאות לאוכל ללימודים ועוד. עדיף לבחור בקופסאות אטומות, בטוחות לשימוש במיקרוגל ולשטיפה במדיח.
  7. ציוד קטן אבל חשוב
  • פותחן קופסאות ובקבוקים – אל תשכחו, זה תמיד נדרש כשפחות מצפים.
  • מסננת – לסינון פסטה, קטניות או שטיפת ירקות.
    4710900637416 09082024122200 900x601
  • קערות ערבוב – נוחות להכנת סלטים, ערבוב בלילות או אפילו להקפאה.
  • כלי מדידה – כוסות וכפיות מדידה מדויקות, במיוחד למי שאוהב לאפות או לבשל לפי מתכונים.
  • תבנית אפייה אחת לפחות – למי שאוהב לאפות עוגה או להכין פשטידה ביתית.
  1. קומקום חשמלי
    אם אתם שותים קפה או תה – אין כמו קומקום טוב לחימום מהיר של מים. חוסך זמן, נוח לשימוש, ומאפשר גם להכין פסטה או אורז בצורה חכמה כשאין גז או תנור.

טיפ לסיום: להתחיל בקטן, אבל לבחור חכם

אל תעמיסו על עצמכם כלים מיותרים. בחרו בכלים איכותיים, רב-שימושיים, כאלה שבאמת תשתמשו בהם ביומיום. כך תחסכו כסף, מקום – ובעיקר הרבה תסכול.

מטבח מסודר ומאובזר לא חייב להיות יקר או עמוס. עם הציוד הנכון, גם סטודנט בדירה שכורה יכול ליהנות מבישול פשוט, טעים ומשתלם.

בחזרה למעלה